Extra beveiligers Vooroever Medemblik

MEDEMBLIK – Door het (snik)hete weer heeft de gemeente Medemblik sinds afgelopen donderdag 2 extra beveiligers bij het Strandpaviljoen geplaatst. De gemeente wil zo de toestroom van teveel mensen naar het Vooroeverstrand controleren , en waar nodig maatregelen nemen

Woordvoerster Yolanda van Helmond van de gemeente Medemblik zeg in een reactie tegen Medemblik Actueel: “De beveiligers zijn van 10 tot 18 uur aanwezig. Zij wijzen mensen, indien nodig, op het bewaren van de anderhalve meter afstand. En houden in de gaten of het niet te druk wordt en de anderhalve meter afstand nog wel mogelijk is. Ook zullen onze boa’s regelmatig de situatie in de gaten houden.

Parkeerterrein vol, ga elders verkoeling zoeken

Als het parkeerterrein vol is en het te druk wordt op het strand, zullen de beveiligers mensen vragen te vertrekken en elders verkoeling te zoeken. Indien nodig sluit de gemeente Medemblik de toegang richting het strand.

Een deel van de toegangsweg is afgehekt om doorgang en bereikbaarheid van hulpdiensten te garanderen. Aan het beging van de opgang richting het strand is een digitaal bord geplaatst om bezoekers eraan te herinneren de anderhalve meter afstand in acht te houden. Via sociale media roepen we de inwoners op zelf verantwoordelijkheid te nemen en drukke locaties te mijden,” zegt van Helmond

Reageren via facebook