Stoommachinemuseum Medemblik krijgt 127.160,- euro om te verduurzamen

MEDEMBLIK – De provincie Noord-Holland heeft in 2019 een subsidieregeling opgesteld van 2 miljoen euro. Met deze subsidie kunnen culturele instellingen die de toegankelijkheid van hun gebouw willen verbeteren, door bv een lift te plaatsen of de entree aan te passen, deze plannen uitvoeren.

Tot de gelukkige instellingen behoord ook het Stoommachinemuseum in Medemblik, deze krijgt uit de pot van 2 miljoen euro een bedrag van 127.160,- euro. Behalve het stoommachinemuseum kreeg ook het Westfries Museum in Hoorn ook een flink bedrag, 300.000 euro, om te verduurzamen.

De rest van de subsidie werd verdeeld onder 10 andere instellingen in de provincie Noord-Holland zoals de Hermitage, Theater de Vest en het Nationaal Holocaust Museum.

Reageren via facebook