Update: Brand zendmast Lambertschaag was loos alarm

LAMBERTSCHAAG – Afgelopen nacht rond de klok van 01:00 uur kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen dat er brand zou zijn bij de zendmast bij de grasdrogerij in Lambertschaag. De brand zou zijn kunnen aangestoken door de anti-5g beweging die al meerdere zendmasten in Nederland in de brand hebben gestoken.

Zo op het eerste gezicht lijkt de schade mee te vallen aan het zendapparatuur, deze zit in een stevige kast opgesloten, maar het zicht op de kasten van de zendmast wordt door de bomen die op de plek staan ontnomen.

Update: Politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Afgelopen nacht is er een melding geweest van een mogelijke brand bij een zendmast in Lambertschaag. Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een brand en zijn verder geen bijzonderheden aangetroffen.

Foto: HBP Media

Reageren via facebook