50 jaar Musuemstoomtram Hoorn - Medemblik met 1 van de grootste nog rijdende locs van Nederland (Foto: AWS747)

Westfriesland loopt uit voor 50 jaar Museumstoomtram

HOORN – Kwamen er zaterdag ruim 10.000 bezoekers kijken naar alle het mooie wat de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik te bieden heeft, vandaag, zondag, lijkt het erop dat dit aantal ruimschoots gaat worden overtroffen. In zowel Hoorn als in Medemblik en Enkhuizen staan de bezoekers geduldig te wachten op de grote stoomlocomotief of op de boot die ze van Medemblik naar Enkhuizen brengt of van Enkhuizen naar Medemblik om dan daar weer op te stappen op 1 van de museumstoomtrams.

Al 50 jaar rijdt de Museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik en later kwam daar de bootverbinding tussen Medemblik en Enkhuizen dan ook nog eens bij.  Op 23 mei 1968 reed de eerste Museumstoomtram tussen beide steden. In de halve eeuw dat het rijdende museum over de Nederlandse stoomtramgeschiedenis bestaat, is deze rit inmiddels vele malen herhaald voor ruim 2 miljoen bezoekers.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.