Groep 8 van De Schelp had ondanks dat het kamp niet doorging toch nog een grandioos eindfeest

WERVERSHOOF – Op kamp naar Texel, het ging niet door. De school bedacht een fantastisch alternatief voor deze week. Vijf dagen leuke dingen doen en van donderdag op vrijdag logeren op school. Het was geweldig. En als toetje toe beleefde de klas op vrijdag 26 juni een groots eindfeest met als thema:  Summerparty.

De feestcommissie bestond uit enkele ouders én kinderen uit Groep 8. Ze bedachten samen het thema en voor de gelegenheid werd de bedrijfsruimte van Weer Als Nieuw omgedoopt tot Camping De Dansende Schelp. Compleet met palmbomen, receptie en all-inclusive bandjes die de kinderen om kregen bij binnenkomst. Binnen stond een spellencircuit klaar waarmee de avond begon. Voor de deur van het pand stond een nog grotere verrassing te wachten.

Alternatief kamp en eindfeest
Een enorme water en zeep opblaasglijbaan sierde het buitenterrein. Na een ronde spelletjes barstte het waterspektakel los en gleden de kinderen van links naar rechts en weer terug. Wat een feest.
Juf Erna Neefjes keek vol trots toe: “Zo mooi dat dit is gelukt. We hebben de kinderen gelukkig ook een mooie kampweek kunnen geven. We zijn in de week dat we eigenlijk op Texel zouden zijn naar het Egboetswater en het Klimpark geweest. We hebben pannenkoeken gebakken, een kampvuur gemaakt in de zandbak – natuurlijk met iemand van de brandweer erbij, de Dans van Ans (Klemkerk) geleerd en na de overnachting op vrijdagochtend bij een ouder thuis ontbeten. Geweldig allemaal.”

Ultiem vakantiegevoel
Janneke Neefjes, de moeder van Donna en mede-organisator van het eindfeest,keek vrolijk toe hoe de kinderen zich vermaakten op de waterbaan. “Ze vinden het allemaal geweldig. Mooi dat we dit voor ze hebben kunnen regelen. In overleg met de kinderen zelf, ze hebben echt goed meegeholpen. Zoals ook veel ouders.”
Bij binnenkomst was er een heuse cocktail voor de kinderen en gedurende de avond brachten diverse ouders warme en koude hapjes langs. Rond 22.00 uur sloot de baan en gingen de kinderen terug naar binnen, naar de camping, waar de avond werd afgesloten met een gezellig uurtje disco. Het ultieme vakantiegevoel.

Met dank aan de betrokken ouders, juffen, de eigenaar van Weer Als Nieuw én het enthousiasme van deze Groep 8’ers! Het was een spetterend einde van 8 jaar basisschool.

Via mediapartner: De Binding

Reageren via facebook