Reisadvies vakanties buitenland

Vakantie in Nederland bijna onbetaalbaar geworden door de coronacrisis

MEDEMBLIK – 30 euro voor twee strandbedjes, met zijn tweetjes uit eten kost al snel 100 euro en een weekje kamperen in Nederland is bijna net zo duur als 2 weken all inclusive  naar en resort in Spanje of Turkije.

De coronacrisis zorgt er dit jaar voor dat de prijzen de pan uitrijzen en voor veel mensen het onbetaalbaar wordt om 1 of 2 weekjes met de kinderen naar een camping te gaan, of dagjes uit naar dierentuinen, pretparken of ander vermaak. Even een terrasje pakken kost je al snel 25 tot 30 euro, om dagje strand maar snel te vergeten, wil je straks na 1 juli een strandbed huren dan kost je dat gemiddeld 15 euro, op sommige plaatsen zelfs 20 euro, blijkt uit onderzoek.

Dat juist landen als Turkije en Spanje de prijzen naar beneden hebben gedaan en niet verhoogd is vooral om toch nog de hotels proberen vol te krijgen, met alle beperkende coronamaatregelen die ter plaatse gelden. Sommige resorts in Turkije hebben de prijzen meer dan gehalveerd en voor 2 weken All inclusive betaal je nu voor 2 personen 600 euro inclusief de vliegreis.

Maar veel keus heeft de vakantieganger niet, het kabinet raad vakanties naar Turkije af, al gaat Corendon gewoon de vakantievluchten vanaf 1 juli hervatten, enkel Oostenrijk is weer helemaal open voor toeristen en in Duitsland lijkt in sommige gebieden het coronavirus weer de kop op te steken.

Onderzoek wijst uit dat dit jaar veel Nederlanders gewoon thuisblijven en de zomervakantie verschuiven naar de kerstperiode, hopende dat de crisis dan voorbij is om dan alsnog 2 weken op vakantie te gaan.