14.8 C
Medemblik
23 september 2020 09:08
Medemblik Actueel.

In het seizoen 2015-2016 maakte Bryan Broedersz de enige en dus winnende treffer in het duel tussen Strandvogels en HSV Sport 1889. Na het doelpuntenbal tegen RKEDO zou dit wel weer een mooie uitslag zijn. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voetbal: Voorbeschouwing Strandvogels 1 – HSV Sport 1889 1

ONDERDIJK – De nederlaag tegen RKEDO was voor Strandvogels een lelijke streep door de rekening. Hierdoor gaf Strandvogels de leiding in de strijd om de 2e periodetitel uit handen aan de tegenstander van komende zondag; HSV Sport 1889. En dat is misschien wel de sterkste ploeg van deze klasse. Weliswaar heeft De Valken één verliespunt minder, toch lijkt Sport een hele belangrijke kandidaat voor de titel. Want niet alleen staat de ploeg momenteel bovenaan, ook scoorde het de meeste goals (44) en kreeg het op De Valken na de minste goals tegen.

Dat HSV Sport 1889 het zo goed doet, is geen verrassing. Vorig jaar liepen de Horinezen promotie maar net mis in de nacompetitie. Daardoor was de oudste club van Hoorn weer veroordeeld tot een jaar in de 4e klasse. Maar de ploeg lijkt vastberaden deze klasse aan het einde van het seizoen te verlaten.

Het zal voor Strandvogels dus een hele kluif worden om nu wel drie punten aan het totaal toe te voegen. Maar onmogelijk is dat natuurlijk niet. Zoals gezegd bereikte HSV Sport vorig jaar de nacompetitie. Maar dat deed Strandvogels ook en die plaatsing werd afgedwongen door middel van een 3-0 zege op HSV Sport. Al dient daarbij wel opgemerkt te worden dat de Hoornse ploeg op dat moment al geplaatst was voor de nacompetitie. Maar thuis doet Strandvogels het de laatste jaren sowieso prima tegen HSV Sport, in het seizoen 2003/2004 werd voor het laatst verloren. Sindsdien boekten de Vogels 6 zeges en eindigde het driemaal gelijk.

Komende zondag staat dan ook niet minder dan een topper op het programma, de nummer 1 bezoekt de nummer 3. En die nummer 3 heeft nog wel wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen zondag lijkt me.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?