8 C
Medemblik
1 december 2020 09:24
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Tuinbonen-krieltjes salade met graskaas

Tuinbonen-krieltjes salade met graskaas

Wat eten wij vandaag: Tuinbonen-krieltjes salade met graskaas Wat eten wij vandaag: Tuinbonen-krieltjes salade met graskaas Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 800 g tuinbonen, gedopt
  • 1 klein bosje bonenkruid of dille
  • 1 kg krieltje in de schil, geschrapt
  • 100 g Amsterdamse uien + 75 ml. vocht
  • 4 tomaten
  • 300 g graskaas of jonge kaas (stuk)
  • 75 g geroosterde amandelen
  • 2 kropjes little gem
  • 1 el franse mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de tuinbonen in ruim kokend water met een paar takjes bonenkruid of dille, maar zonder zout gaar, ca. 10 minuten, test of ze gaar zijn door ze te proeven. In een vergiet afgieten en een beetje laten afkoelen.
  2. Snijd de krieltjes in vieren en zet ze op in zoveel koud water dat ze net onder staan. Kook ze in 8-10 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten uitlekken.
  3. Hak de Amsterdamse uien grof. Snijd de tomaten in parten en de kaas in lange repen van ca. 4 cm. Hak 6 takjes bonenkruid of dille fijn en de amandelen in stukjes. Was en droog de sla.
  4. Meng in een grote saladeschaal de mosterd met het gehakte bonenkruid, het vocht van de Amsterdamse uien en 8 el olijfolie. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de bonen, krieltjes, tomaten en Amsterdamse uien erdoor. Laat dit trekken tot u gaat eten. Hussel vlak voor het eten de sla, kaas en amandelen door de salade.

Opmerkingen

Tips: - Voor een salade met vlees kun je uitgebakken spekjes toevoegen. - Zelf tuinbonen doppen? Je kunt de bonen ook dubbeldoppen, waarbij je ook de buitenste vliezen van de bonen haalt. Het is een flink klus en je hebt het dubbele aan bonen nodig, maar het is wel erg lekker!

Reageren via facebook