Nieuws van het Huis van Midwoud

MIDWOUD – Op 4 en 10 juli strijken strijkers neer in Huis Midwoud voor twee bijzondere concerten, exclusief voor 22 bezoekers dus reserveer snel een plekje voor violist Jeroen Dupont en/of het Prisma Strijktrio.

Medio augustus is er voor het eerst een openlucht filmconcert met filmprojectie op de gevel van Huis Midwoud en hopen we onze nieuwe publiekstoiletten daarbij in gebruik te kunnen nemen.

Dankzij hergebruikte eiken kozijnen uit Museum De Lakenhal via conservator Prosper de Jong en veel hulp van Jan Hubèr uit Leiden en Razvan Popa uit Sicilië, is het dak boven de concertzaal verhoogd, vernieuwd, geïsoleerd en eindelijk weer waterdicht.

In de Fryslân DOK De oorlog van vader en moeder gaan kinderen op zoek naar de verhalen die het leven van hun ouders hebben getekend. 75 jaar na de late bevrijding van Schiermonnikoog leeft de oorlog nog intens voort in de hoofden van kinderen van na 1945. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Yvo Verschoor, zoon van een jonge Joodse onderduikster.

  • Zaterdag 27 juni NPO2 om 15.30 uur doucmentaire van Thom Verheul en Ismaël Lotz.
  • 4 juli 20 uur soloconcert violist Jeroen Dupont en mini-concert Yvo Verschoor: Toegang € 20,- deur open vanaf 19.30 uur. Reservering en vooruitbetaling verplicht
  • 10 juli 20 uur Trio Prisma speelt Florent Schmitt: Toegang € 20,- deur open vanaf 19.30 uur. Reservering en vooruitbetaling verplicht