16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 01:13
Medemblik Actueel.

vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla (Foto: DEEN Supermarkten)
vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla (Foto: DEEN Supermarkten)

Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla


Vis met dille-olie, tuinbonen en gesmoorde sla
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 bosje dille
  • 7 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 800 g diepvriestuinbonen
  • 3 eetl. boter
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 4 eetl. kappertjes
  • 2 kropjes little gem of
  • 1 krop romainesla (in de lengte gehalveerd)
  • 4 kabeljauwfilets
Instructies
  1. Pureer de dille met de olie, azijn en een flinke snuf zout en peper.
  2. Blancheer de tuinbonen 1 minuut en dop ze om het taaie vliesje te verwijderen (dubbel doppen).
  3. Smelt de boter op een lage stand.
  4. Voeg de peterselie, kappertjes en little gem, met de gesneden kant naar beneden, toe.
  5. Leg de kabeljauwfilets op de sla.
  6. Stoom afgedekt circa 5 minuten tot de vis gaar is, afhankelijk van de dikte van de filets.
  7. Serveer de vis op de tuinbonen naast de little gem.
  8. Verdeel de dille-olie erover en serveer de vis met dille-olie direct.

 

Reageren via facebook