Medemblik Actueel.

Medemblikker vrijgesproken van ernstige mishandeling en bedreiging

MEDEMBLIK – Medemblik G.H is dinsdagochtend vrijgesproken van verdenking op zware mishandeling en bedreigingen met de dood tijdens een uit de hand gelopen ruzie.

G.H. werd gebeld door zijn broertje dat die zou zijn bedreigd met een wapen waarop H. zijn broertje kwam ontzetten en beide kemphanen uit elkaar haalde en ieder een kant opstuurde. Het slachtoffer vertelde hoe een zwarte Volkwagen was komen aanrijden en de broer van 1 van de jongens naar hem toestormde en hem zou hebben geschopt en bedreigd.

Het slachtoffer deed daarop aangifte tegen H. omdat die hem zou hebben geschopt en met de dood zou hebben bedreigd als hij zich nog 1x liet zien in Medemblik.

Tijdens de rechtszitting van vandaag ontkende H. alle ten laste gelegde beschuldigingen, op de vraag van de rechter hoe dat het nu zit met de donkere Volkswagen waarin verdachte zou hebben gereden antwoorde H. ,,Ik heb niet eens een zwarte Volkswagen, ik rij een witte Audi,” waardoor er bij de officier van Justitie direct al vraagtekens begonnen te rijzen over de schuldvraag.

Tevens bleek het slachtoffer in het bezit te zijn van een zaklamp met daarin een taser die hij ook van plan was te gebruiken.

Het slachtoffer had ook een eis tot schadevergoeding van ruim 500 euro en een eis tot betalen van smartengeld wegens ernstige psychische schade van 10.000 euro ingediend.

De Officier van Justitie wees alle bewijzen resoluut van tafel en eiste vrijspraak op alle beschuldigingen, zeker gezien de tegenstrijdige getuigenverklaringen.  De rechter ging mee in de eis en wees alle beschuldigen af en ook de eis tot het betalen van smartengeld en schadevergoeding.

Reageren via facebook