Noord-Hollanders vinden het niet nodig om voldoende groenten te eten

MEDEMBLIK – Drie op de vier inwoners uit Noord-Holland eten dagelijks zo’n 90 gram te weinig groenten. Dit blijkt uit een recent onderzoek van HelloFresh, ‘s werelds grootste maaltijdboxleverancier. Hoewel groenten van belang zijn om je gezond te voelen, geeft 21,8 procent van de respondenten aan ‘niet meer groenten nodig te hebben’, omdat zij zich al ‘gezond genoeg voelen’.

250 gram groenten per dag
Uit dit onderzoek van HelloFresh blijkt dat de Noord-Hollanders per dag gemiddeld 157,6 gram groenten eten. Dat is veel minder dan wordt aangeraden. Om gezond te blijven heb adviseert het Voedingscentrum om ten minste 250 gram groenten te consumeren per dag. In groenten zitten veel vitamines en mineralen, dit zijn belangrijke voedingsstoffen.

Verschillende redenen om weinig groenten te eten
De meeste respondenten (21,8%) uit het onderzoek van HelloFresh gaven aan dat ze zich al gezond voelen. Het nut van de aanbevolen hoeveelheid van het voedingscentrum zag men daarom niet in. Een andere reden (23%) was omdat ze gewoon niet meer groenten wilden eten. Een kleine groep mensen (10%) gaf aan dat ze wel meer groenten wilden eten als dat kon, maar ze konden het zich niet veroorloven.

Eat Your Vegetables day op 17 juni
Op 17 juni wordt Eat Your Vegetables Day gehouden. Hierbij worden jaarlijks de voordelen van het consumeren van groenten gepromoot. Het eten van voldoende groenten is namelijk van groot belang. Het kan het risico op verschillende ziektes verlagen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Het zou zonde zijn om niet te profiteren van alle gezondheidsvoordelen van groenten.

Reageren via facebook