Medemblik Actueel.

Demonstrerende tegenstanders van vliegveld Lelystad (Foto: NH Nieuws)
Demonstrerende tegenstanders van vliegveld Lelystad (Foto: NH Nieuws)

Laagvliegroutes luchthaven Lelystad gevaar voor de volksgezondheid

MEDEMBLIK – De laagvliegroutes van Luchthaven Lelystad blijken een gevaar voor de volksgezondheid te zijn nu uit onderzoekt blijkt dat de mensen die in het laagvlieggebied wonen last kunnen krijgen van slaapproblemen en hoge bloeddruk voor ernstige lichamelijke klachten gaan zorgen.

Moleculair biologe Saara Botsschuijver en Leonhard Beijderwellen (huisarts) hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een studie die dit moet bewijzen schrijft Omroep Friesland. Beiden willen dat de MER, de milieu-effectrapportage, opnieuw wordt gedaan. Volgens Beijderwellen had de zogenaamde Alderstafel, het overleg over de ontwikkeling van de luchtvaart in de omgeving, moeten weten dat de lange laagvliegroutes voor overlast zorgen en gevolgen hebben voor de gezondheid. Hij vindt ook dat het geluid en de concentraties fijn- en ultrafijnstof gemeten moeten worden.

Verder moet worden vastgelegd dat Lelystad Airport niet eerder open mag dan wanneer het luchtruim opnieuw is ingedeeld. Daarbij moet worden vastgelegd dat vliegtuigen snel de lucht ingaan en in glijvlucht dalen voor de landing

Reageren via facebook