Steeds meer investeren in cryptocurrencies in Nederland

Cryptocurrencies zijn ontstaan in de jaren 1983, de Amerikaanse codeur David Chaum gebruikte cryptografie om Ecash te creëren. Hij deed dit in 1995 ook door Digicash, dit was het eerste soort elektronisch geld waarvoor je een software account nodig had om het te gebruiken. Je kon bankbiljetten uit een bank halen en specifieke versleutelde sleutels aanwijzen voordat ze naar een ontvanger kunnen worden verzonden. Hierdoor kon de digitale valuta niet worden opgespoord door de uitgevende bank, de overheid of een derde partij. In 1998 kwam Wei dai met een beschrijving van “b-geld”, die hij kenmerkte als een anoniem gedistribueerd elektronisch geld. Kort daarna kwam Nick Zsabo met “bit gold” (verwar het niet met BitGold), die gebruikers zou vereisen om een “proof of work” functie te completeren. Dit zou oplossingen hebben die cryptografisch werd samengesteld en gepubliceerd.

De software maker Satoshi Nakamoto (pseudoniem) kwam in 2009 met de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency, genaamd bitcoin. Het gebruikte cryptografishe hash functies als “proof of work” concept. Internet is DE connectie middel voor het verhandelen en gebruiken van bitcoins. De beveiliging van de transactie gebeurt via Blockchain. Dit is een datasysteem die informatie opslaat en versleuteld middels cryptografie. Je kan veilig hierdoor cryptocurrencies kopen. Ook in Nederland wordt er steeds meer geïnvesteerd en verhandeld in cryptocurrencies, op medemblikactueel.nl kan je meer lezen hierover. Er zijn tal van handelsplatformen, waar je cryptocurrencies kan kopen en veilig betalen met iDEAL, bankoverschrijving, creditcards etc.

Cryptocurrencies zijn gestaag in waarde gestegen, Bitcoin bijvoorbeeld was in 2009 maar $0.13 voor 1BTC. In 2011 steeg de waarde naar $17 voor 1BTC, in 2013 werd dat $1,242 voor 1BTC. Dit had veel te maken met de afgelopen financiële crisis in die periode. Mensen hadden heel veel geld verloren bij de banken, cryptocurrency werd heel erg aantrekkelijk toen. Dit omdat je geen bank nodig hebt voor cryptocurrency, jij bent je eigen bank. Enigste wat je nodig hebt is een wallet, een account en internet om cryptocurrency te kopen, bewaren en uit te besteden. Tegenwoordig zijn er heel veel winkels en online shops die cryptocurrency als betaalmiddel accepteren. In Nederland is bitcoin een erkend ruilmiddel. Dit alles heeft te maken met het stijgen van de waarde van cryptocurrency over de afgelopen jaren. In 2017 was 1BTC al $4,780 en vandaag de dag is 1BTC al $9,000. Waar het in 2009 was begonnen met een waarde van $0.13, heeft bitcoin een lange reis afgelegd om een waarde van $9,000 per bitcoin te hebben. Dit alles heeft ook te maken met de huidige corona situatie, men verwacht weer een financiële dip in de economische sector. Hierdoor investeert men zijn/ haar geld liever in cryptocurrency.

Reageren via facebook