6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:38
Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik

KNRM Medemblik in actie voor motorjacht met motorproblemen

MEDEMBLIK – Woensdagmiddag is reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik wederom uitgevaren voor een motorjacht met motorproblemen, net als twee dagen eerder. Dit onfortuinlijke jacht is naar de Pekelharinghaven van Medemblik gebracht.

Ook nu komt de melding telefonisch binnen via een plaatsvervangend schipper. Het betreft een 12 meter lang motorjacht met twee opvarenden en een hond, schrijft KNRM Medemblik Ze waren onderweg van Medemblik naar Workum toen ze ongeveer 1,5 Mijl uit de haven problemen met de voortstuwing gekregen. Nadat ze voor anker zijn gegaan hebben ze telefonisch de assistentie ingeschakeld van de KNRM.

Kort na de melding vaart reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt naar de haven van Medemblik. Voor de haven wordt het motorjacht langszij gebonden en afgemeerd op de vaste ligplaats in de Pekelharinghaven van Medemblik. Na opname van de gegevens keert de Bernardine weer terug naar het boothuis.

Reageren via facebook