Betalen

Extra’s voor Medemblikse gezinnen met een laag inkomen

MEDEMBLIK – Als ouder maakt u vaak veel kosten voor uw kinderen. Heeft u een laag inkomen? Dan is het soms lastig om kinderen te geven wat ze nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, schoolspullen, uitjes, kleding of het behalen van een zwemdiploma.  Alle informatie kunt u vinden in de flyer ‘Extra’s voor gezinnen met een laag inkomen 2020’ gemeente Medemblik.

Er zijn vele mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Voor kinderen tot 18 jaar is er geld om de ouderbijdrage, schoolreisjes en uitjes of bijles te betalen. Schoolgaande kinderen kunnen worden geholpen bij het kopen van een computer of laptop, een fiets, schoolspullen of een bureau. Ook is er geld voor uw kind voor muziekles, een sport lidmaatschap, het behalen van  een zwemdiploma  en bijdrage om leuke dingen met uw kind te doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop.

Verder zijn er organisaties die u kunnen helpen uw financiële administratie weer onder controle te krijgen. Zij helpen bij het ordenen van uw administratie, denken mee bij het vinden van oplossingen en wijzen de weg naar professionele hulp mocht dat nodig zijn. Ook  kijken zij of u recht heeft op financiële hulp. Zo krijgt u binnen snel weer overzicht en controle over uw geld.

Daarnaast zijn er organisaties die praktische hulp bieden, zoals de Kledingbanken of Voedselbank.

Alle informatie over de regelingen, contactgegevens en de hoogte van de vergoedingen zijn te vinden in de flyer via www.medemblik.nl/kindregelingen. De flyer is in het Nederlands, Pools, Arabisch en Tigrinya.  De Nederlandstalige flyer kunt u ook afhalen op het gemeentehuis en is daarnaast verspreid via basisscholen en kinderopvanglocaties. U kunt ook bellen naar de gemeente Medemblik, 0229-850000 en kies Optie 1: Zorg & Welzijn.

Aarzel niet om een beroep op de kindregelingen te doen. Ze zijn er niet voor niets!

Reageren via facebook