10.3 C
Medemblik
24 februari 2021 23:54
Medemblik Actueel.

Het Zevenhuis blijft de gemoederen bezighouden

Wethouder Medemblik niet blij met plannen Hoorn voor hogere bouwhoogte Zevenhuis

ZWAAGDIJK-WEST – De gemeente Hoorn wil de maximale bouwhoogte van 10 meter loslaten en een bedrijf toestemming gaan geven om op industrieterrein ’t Zevenhuis tot bijna 16 meter hoog te gaan bouwen.

De Dorpsraad van Zwaagdijk-West heeft al eerder laten weten zeer verbolgen te zijn over deze plannen en vinden dat Hoorn een meer en meer onbetrouwbare gesprekspartner aan het worden is.

Ook de gemeente Medemblik is niet blij met de plannen van de gemeente Hoorn, in een reactie zegt wethouder Andrea van Langen: ,,Ik ben niet blij met deze gang van zaken. Het college van Hoorn weet al vanaf de vaststelling van het bestemmingsplan dat het bedrijventerrein Zevenhuis gevoelig ligt bij de inwoners van Zwaagdijk. Ik deel de zorgen van de inwoners en dorpsraad dan ook. In het bestemmingsplan staan de toegestane bouwhoogtes geformuleerd. Als buurgemeente gaan wij ervan uit dat deze gerespecteerd worden. Als het college van Hoorn het plan heeft af te wijken van het bestemmingsplan dan verwacht ik dat wij tijdig geïnformeerd worden.  Begin september ga ik met mijn college wethouder Harry Nederpelt in overleg hierover met het college van Hoorn.

In een brief aan de Dorpsraad van Zwaagdijk-West informeert wethouder Ben Tap de dorpsraad over de plannen en geeft een aantal argumenten waarom Hoorn wil afwijken van het bestemmingsplan.

De voorzitter van de Dorpsraad Nijpels veegt de argmumenten van Hoorn resoluut van tafel: ,,Als eerste wordt genoemd dat het een bouwplan is van twee bedrijven. Als tweede wordt genoemd dat er in het bestemmingsplan op andere delen een bouwhoogte van 15 meter is toegestaan. Dat de gevraagde bouwhoogte geen extra impact zou hebben op het beeld vanuit de Zwaagdijk-West. Bovendien zou de supervisor van het bedrijventerrein het plan positief hebben beoordeeld.

Tenslotte meent men zich niet te hoeven houden aan het convenant Distriport NH-Zevenhuis omdat Gedeputeerde Staten in 2017 had besloten Distriport niet te ontwikkelen. Het faciliteren van bedrijven op Zevenhuis zou van belang zijn voor de economische groei van de gemeente Hoorn en West-Friesland,” zegt Nijpels.”

[signoff]

Reageren via facebook