Muziekvereniging TAVENU Opperdoes deelt 2 minuten stilte met meer muzikanten

OPPERDOES – In navolging van de landelijke oproep van Harmen Klaver om alle trompettisten het Signaal Taptoe Infanterie te laten spelen om de 2 minuten stilte in te luiden bij de Nationale Dodenherdenking, wilde Tavenu dit moment graag met veel meer muzikanten beleven.

Eén van de leden van Tavenu, Marleen Schipper, heeft de trompetmuziek daarom “getransponeerd” voor alle blazers.

Tavenu heeft vervolgens deze Taptoe bladmuziek via de website ter beschikking gesteld aan alle andere muzikanten die mee wilden spelen. Ook kon men een verzoek doen voor aanvulling van de bladmuziek voor een ander instrument. Naar aanleiding hiervan werd het aanbod bladmuziek uitgebreid t.b.v. gitaristen, melodisch slagwerkers etc.

Tavenu heeft honderden enthousiaste reacties gekregen uit het hele land van orkesten en individuele muzikanten. Ook nodigde Tavenu haar leden uit om in het kader van de landelijke oproep op Koningsdag het Wilhelmus te spelen voor hun huis. Hier werd ruim gehoor aan gegeven!

Op bijgaand filmpje de invulling van het plechtige moment op 4 mei door 2 leden van Tavenu: Tom Kok speelt op zijn trombone het Signaal en na de 2 minuten stilte speelde hij samen met Marleen Schipper op haar Baritonsax het Wilhelmus.

Informatie website en facebook: https://tavenuopperdoes.wordpress.com en https://www.facebook.com/TavenuOpperdoes/

Reageren via facebook