Piet en Rita nemen felicitaties in ontvangst. ((Foto: aangeleverd))

Diamanten echtpaar Koolhaas in Medemblik

MEDEMBLIK – Piet Koolhaas en Rita Bakker stapten 14 april zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. Piet is in de Wieringermeer geboren, waar zijn vader boer en landbouwer was. Rita komt uit Warder, nabij Oosthuizen. Haar vader was dijkgraaf in dat gebied. Het stel ontmoette elkaar tijdens de kermis in Warder.

Boeren die vroeger land hadden in de Wieringermeer waren verplicht zeven koeien te houden en de rest bieten of graan te verbouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de hele familie vluchten voor het water en Piet kwam toen in Twisk terecht. Waar Piet zijn vader nog voor jaren het café aldaar had, het Zwarte paard. Inmiddels bestaat dit niet meer.

Het echtpaar woont al jaren in goede gezondheid in Medemblik. Piet en Rita kregen wee zonen en één dochter, inmiddels allen getrouwd en gezorgd voor kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Piet en Rita konden dinsdag genieten van een serenade aan de galerij aan hun woning in Medemblik.

Via mediapartner: Rodi Media

Reageren via facebook