Weerbericht Medemblik: Zonnig en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – We gaan een Paasweekend met enorme verschillen tegemoet, vooral zondag en maandag verschillen dag en nacht wat het weer betreft. Voor vandaag ziet het er allemaal stralend uit, een onbewolkte hemel zorgt voor een dag vol zonneschijn, de zon zal zeker 11 á 12 uur schijnen en de zonnekracht is al zo sterk dat de onbeschermde huid binnen 15 minuten verbrand als er geen beschermende creme’s worden gebruikt.

De dag start met nog wel hoge sluierbewolking maar daar na is het toch de zon dat de klok slaat, de middagtemperatuur loopt lokaal op naar 18 á 19 graden bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind die later vanavond draait naar het zuiden/zuidwesten en verder afneemt in kracht. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of acht.

Paaszondag is er meer bewolking door aanvoer van lucht van boven de oceaan, de wind is gedraaid naar het westen/zuidwesten en blijft overdag matig van kracht, zondagavond/nacht neemt de wind in kracht toe en kan er lokaal zelfs een spatje neerslag gaan vallen waarbij de kans op onweer ook aanwezig is. De middagtemperatuur loopt op naar 18, lokaal nog 19 graden.

Maandag Tweede Paasdag ziet het weerbeeld er compleet anders uit. Er is veel bewolking, de wind waait uit het noorden en voert vochtige lucht met zich mee die ook een heel stuk frisser is dan die van vandaag en morgen. De middagtemperatuur haalt amper de 10 graden meer. Ook kunnen er boven land en water windvlagen tot 65km/u voorkomen.

Reageren via facebook