Bedrijf in Beeld: Op makelaar Louisa Heddes kun je bouwen

MEDEMBLIK – Louisa Heddes is al een tijd lang werkzaam binnen de makelaardij. Zij weet zich prima staande te houden in deze mannenwereld. Persoonlijk, betrouwbaar en een vrouwelijke touch kenmerken haar werkwijze. Zal dit het geheim zijn waardoor zij zo goed ‘haar mannetje weet te staan?’

Voornamelijk in de omgeving Noord-Holland houdt Louisa zich bezig met de verkoop van huizen, bemiddelt ze bij verkopen en doet ze waardebepalingen. ‘Dat doe ik nu zo’n vijf jaar. Ik ben erg betrokken bij mijn klant en ga zeker niet alleen voor de knaken. Ik heb eens mensen geholpen die hun woning, die zij ‘hun pareltje’ noemden, wilden verkopen. Zij wilden alleen hun handtekening zetten als de kopers net zo goed voor hun parel zouden zorgen als zijzelf deden. We hebben toen wat dingen veranderd en ik heb het huis actief in de markt gezet. Na twee maanden dienden potentiële kopers zich aan. Ze waren erg enthousiast en besloten tot verkoop over te gaan. Ik heb gezegd dat dat alleen lukt als ze de woning net zoveel liefde zouden geven als de verkopers destijds zelf deden. Als ik nu langs dat huis kom, zie ik dat de kopers woord hebben gehouden. Het pareltje ziet er nog steeds perfect onderhouden uit. Vóór deze woning in mijn portefeuille terechtkwam, heeft deze tien jaar lang bij een andere makelaar te koop gestaan. Als ik een goede verkoop voor de opdrachtgever heb gedaan, dan haal ik daar voldoening uit.’

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Roos Bähr

Tandje erbij

Toen Louisa achttien jaar was, is ze aan de opleiding voor makelaar begonnen. Deze eenmaal voltooid en het papiertje op zak, kwam er ander soort werk op haar pad. ‘Toch ben ik in die tussentijd de huizenmarkt altijd op de voet blijven volgen. Eerst verzamelde ik hiervoor krantjes en later keek ik ook rond op het internet. De interesse ben ik dus nooit verloren en vijf jaar terug besloot ik om binnen deze branche voor mezelf te beginnen. De aanleiding hiervoor was de verkoop van mijn eigen woning. Die verliep als een speer en toen dacht ik: “wat ik voor mezelf kan, kan ik ook voor een ander”. Een huis moet af en netjes zijn, dat verkoopt. Zorg voor een representatief beeld. Ruim op, maak schoon en lap de ramen binnen en buiten. Maar weinig kopers kijken door troep en of gekke kleuren heen.’

Meer voor minder

Wat Louisa verder onderscheidend maakt, is dat ze een “online makelaar” is. ‘Ik heb geen fysiek kantoor. Ik werk vanuit huis en hiervoor heb ik expres gekozen, omdat ik op die manier mijn kosten laag houd en dus voordelig kan werken. Het verschil met concurrenten is dat je mijn borden met het woningaanbod bij Bakkerij Raat en bij Sonja’s Hairfashion in Medemblik vindt. Natuurlijk vind je het aanbod ook op mijn eigen site en op Funda.nl. Ik heb geen twintig huizen in de verkoop zoals grote makelaarskantoren, maar slechts een paar. Dat zorgt ervoor dat ik altijd een stapje harder loop en alles uit de kast trek om een woning te verkopen. Makelaars worden “beloond” door courtage. Mijn courtagebedrag is soms wel 60% lager dan die van andere makelaars. Dit komt omdat ik dus geen overheadkosten heb. Dat is niet alleen voor mij gunstig, maar ook voor mijn klanten. Ik doe dezelfde werkzaamheden als collega’s, maar zij vragen een hoger tarief door onder andere de kosten die bij het kantoor komen kijken door te berekenen. Per saldo houden we waarschijnlijk hetzelfde over. Om die reden staat de leus “meer makelaar voor minder” op mijn website. Ik zet me voor 100% in en kan een lager tarief rekenen.’

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Roos Bähr

Vrouwelijke touch

Louisa zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. ‘Dat is hoe ik ben. Ik hoop dat mijn klanten dat waarderen. Ik vind het in elk geval fijn als mensen zo zijn. Als een verkoper bijvoorbeeld aan het begin van het traject tegen de potentiële koper zegt dat er een raam wordt vervangen, dan vind ik ook dat dat echt moet gebeuren. Ik wil alles netjes afhandelen, zowel voor de verkoper als de koper. Dat is misschien mijn unieke vrouwelijke touch en die is onderscheidend binnen deze wereld vol heren.’

De makelaar neemt elk huis aan, maar niet tegen elke prijs. ‘Ik ken deze markt en weet de huizen op waarde te schatten, het bedrag moet geloofwaardig zijn. Ik ben niet iemand die valse beloftes doet of speelt met het geld van een ander. Gelukkig vertaalt die werkwijze zich in goede recensies. Mijn cijfer op Funda.nl schommelt tussen de 9,7 en de 10. Mijn klanten schrijven in hun reviews termen als “betrouwbaar” en “no nonsens”. Daar ben ik trots op. Ik hoop dat zij mij herinneren als een makelaar die echt haar best voor ze heeft gedaan, want dat is wat ik doe. Dat durf ik echt wel over mezelf te zeggen.’

Ben je van plan om binnenkort je huis in de verkoop te doen? Kijk dan op heddesmakelaardij.nl of bel Louisa op: 06 18 45 11 42.

Reageren via facebook