Medemblik Actueel.

Zero Tolerance beleid Action loopt verkeerd af voor werknemer

ZWAAGDIJK – OOST – Het gaat maar om een plastic tasje van 3 cent, maar Action voert een Zero Tolerance beleid waar alle personeelsleden van op de hoogte zijn en ook voor tekenen in het arbeidscontract.

Toch dacht een personeelslid van Action dat een tasje van maar 3 cent zonder te betalen meenam naar huis, de 41-jarige vulploegleider had het tasje nodig omdat hij bij Action twintig poncho’s voor carnaval had gekocht en een tasje nodig had om ze mee te nemen. Omdat de kassa’s al waren gesloten besloot de werknemer wel een tasje mee te nemen en deze dan de volgende dag alsnog af te rekenen, schrijft Quote.

De reactie van Action was volgens Quote vooral zakelijk, de HR-manager vertelt tegen Quote: ‘Wij hebben hem drie keer de mogelijkheid gegeven om alsnog te betalen maar dat weigerde hij. Toen hij dat na vier keer alsnog wilde doen vonden wij dat te laat, dan is dit de consequentie. Zijn eigen collega’s hebben hem hierop aangesproken. En bovendien was hij hier al een keer eerder op aangesproken.’

De vulploegleider gaat niet akkoord met zijn ontslag en wil via de rechter het ontslag laten terugdraaien.

Reageren via facebook