Weerbericht Medemblik: veel bewolking, mogelijk lokaal spatje regen

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied met een centrum boven het noorden van de Noordzee trekt naar Scandinavië waardoor er een oostelijke stroming op gang komt met aanvoer van beduidend koudere en droge lucht. Het hogedrukgebied zoekt verbinding met het Azorenhoog en trekt vanaf het weekend noordoostwaarts waarbij de rugas, in tegenstelling tot voorgaande runs, nu net ten noorden van onze omgeving terecht komt waardoor de stroming oostelijk blijft.

Voor vandaag is er veel bewolking en lokaal kan daar een spatje regen uitvallen, de middagtemperatuur blijft steken bij 9 graden en daalt naar 6 graden in de nacht naar vrijdag. De wind is gedraaid naar het noordoosten en is overwegend zwak tot matig van kracht.

Vrijdag overdag ook nog veel bewolking maar in de avond/nacht naar zaterdag gaat het opklaren en dat gaan we dan direct merken aan de temperatuur, die daalt in de nacht naar zaterdag tot vlak boven het vriespunt en tijdens het ochtendgloren op zaterdag zakt de temperatuur zelfs even onder het vriespunt. Overdag blijft de temperatuur steken bij 9 graden. De wind is vrij matig van kracht en waait uit het oost/noordoosten.

Het weekend verloopt met flinke zonnige perioden omdat de oostelijke wind droge maar ook vrij frisse lucht aanvoert. Overdag temperaturen rond de 8 graden en in de nachten kan het lokaal vlak aan de grond lichtjes gaan vriezen.