16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 22:24
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Het weerbericht voor Medemblik met vandaag zon en een bui

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met in de ochtend nog ruimte voor de zon maar in de loop van de middag zal de bewolking toenemen en kan er wat lichte motregen gaan vallen. Met de temperatuur zit het wel goed, die loopt op naar een graad of 24 bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar woensdag daalt het  kwik naar 17 graden en draait de wind naar het westen. Een voorbode voor een weersomslag.

Woensdag ook nog een vrij mooie zomerse dag met een vrij hoge middagtemperatuur van 24 graden. De wind is vrij matig 3Bft, van kracht en waait uit het westen. In de avond trekt de bewolking dicht maar blijft het wel zo goed als droog.

Donderdag overdag 22 graden, een matige tot vrij krachtige westelijke wind en er gaat dan al een enkele bui vallen maar er is ook nog wel wat ruimte voor de zon.

Vrijdag tot en met maandag krijgen we te maken met heel ander weer. Storingen kunnen ons land weer bereiken en daardoor trekken dagelijks buien over het land. Daarbij overheerst de bewolking, maar van tijd tot tijd breekt de zon even flink door. Soms waait het stevig. De regen is goed nieuws voor de kurkdroge natuur, maar minder goed nieuws voor mensen met buitenplannen. De temperatuur komt met 16 tot 19 graden beduidend lager uit dan afgelopen twee maanden, dus dat zal even wennen zijn. Maandag wordt het weer een fractie warmer.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?