14.4 C
Medemblik
22 oktober 2020 13:23
Medemblik Actueel.

Brief van de burgemeester

Beste inwoners van Medemblik,

In de afgelopen week zijn we steeds meer gaan merken van het Coronavirus. En gisteren sprak premier Rutte ons toe en vertelde hij ons dat het waarschijnlijk ook nog wel even gaat duren.

De maatregelen zijn ingrijpend. Vooral in een gemeente als die van ons, waar evenementen en elkaar ontmoeten een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Het is ook verdrietig als je in quarantaine moet of zelfs ziek wordt. Het is naar om je naasten niet te kunnen bezoeken, juist op een moment dat je ze misschien wel even een extra knuffel zou willen geven.

Ik ben er trots op dat veel Medemblikkers zich houden aan de richtlijnen, ook al grijpen die maatregelen zo in op ons als personen, op onze bedrijven en instellingen en op ons als gemeenschap. We realiseren ons allemaal dat gezondheid ons grootste goed is en dat het daarom nodig is om dit te doen.

Het ging snel met alle ontwikkelingen de afgelopen dagen. We hebben een ander dagritme doordat we thuis werken, doordat de kinderen thuis zijn, doordat er geen of minder bezoek komt. We zouden het liefst allemaal iets willen doen. Mijn oproep is om rustig te blijven, en om op elkaar te passen. Gooi een kaartje of mooie tekening door de brievenbus van de oudere buurman of buurvrouw, vraag of je boodschappen voor iemand kunt meenemen en zorg voor je zelf en je naasten. Blijf de adviezen opvolgen die vanuit het Rijk gegeven worden.

Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg veerkracht hebben om dit te kunnen en om met elkaar een gemeenschap te blijven. We doen dit met elkaar en voor elkaar.

Hartelijke groet,

Frank Streng,
burgemeester

Reageren via facebook