Medemblik is klaar voor een nieuw toeristisch seizoen

MEDEMBLIK – Het toeristische seizoen in de gemeente Medemblik is officieel geopend. Het Toeristisch Platform Medemblik organiseerde de aftrap voor toeristische organisaties en ondernemers in de gemeente. Wethouder Harry Nederpelt nam het eerste exemplaar in ontvangst van het toeristisch magazine Medemblik – Rijk aan Verhalen. De opkomst was groot, er waren zo’n 70 mensen aanwezig. Ook werden de resultaten van het onderzoek naar het aantal bezoekers aan de gemeente in de periode 2015 – 2017 gepresenteerd.

Wethouder Harry Nederpelt is enthousiast. “Het is fantastisch dat er zoveel betrokken ondernemers actief zijn in de toeristische sector. Met het onderzoek hebben we een nulmeting gedaan om te kijken hoeveel bezoekers in de periode 2015- 2017 naar onze gemeente kwamen. Zo kunnen we zien of onze inspanningen lonen. Want we streven naar een groei van 2,5% in 2020.”

Ook coördinator toeristische marketing Maaike Steltenpool (Toeristisch Platform Medemblik) is blij. “Voor mij is het belangrijk en mooi om te zien dat ondernemers elkaar vinden, aanspreken en op zoek gaan naar mogelijkheden om elkaar te versterken. Ze ontwikkelen nieuwe initiatieven en zetten zo Toeristisch Medemblik meer op de kaart.”

Er wordt ingezet op vernieuwing, het verbinden van watersport en centrum en meer samenwerking tussen ondernemers. “En dat begint te werken”, gaat Maaike Steltenpool verder. “We hebben nu bijvoorbeeld – met dank aan de Centrumgroep – een flexibel informatiepunt. Met de Segway kunnen we onze gasten nu op alle plekken in Medemblik waar zij zijn hen van de juiste informatie voorzien. Een mooi voorbeeld van samenwerking is de vis- en vaarfolder. Elf ondernemers, het ondernemersfonds en toeristisch platform hebben de krachten gebundeld om de doelgroep van waterliefhebbers beter te bereiken.”

Tot slot doet Maaike een oproep aan alle ondernemers. “Blijf vol enthousiasme in Medemblik ondernemen en zoek de samenwerking op met collega-ondernemers. Gebruik het platform visitmedemblik.nl en de promotiecampagne Rijk aan Verhalen. Dat biedt namelijk heel veel marketingmogelijkheden en zo kunnen ondernemers hun activiteiten, evenementen en nieuwe initiatieven promoten. Zo kunnen nog meer mensen genieten van onze mooie omgeving!” En daar is wethouder Harry Nederpelt het helemaal mee eens. “Onze omgeving verdient het namelijk om beleefd te worden door veel meer mensen. Daar mogen we als inwoners zelf trots op zijn, en dat kunnen we delen met elkaar en alle gasten.”

[signoff]

Reageren via facebook