Ook de voormalige burgervader van Medemblik Theo van Eijck kwam Hans Tigges de hand schudden (Foto: Theo Annes)

Hans Tigges is nu echt gestopt met de politiek.

WOGNUM – Na 36 jaar lokale politiek neemt Hans Tigges afscheid. Hij is zijn indrukwekkende carrière gestart in 1982 als raadslid van gemeente Wognum. In de negen periodes van vier jaar die volgden was hij twee termijnen wethouder van gemeente Wognum ( van 1990 tot 1998)  en een termijn wethouder van gemeente Medemblik (2014-heden). Hij was zeven keer lid van de vertrouwenscommissie waarvan vijf keer als  voorzitter. Ook was hij korte tijd waarnemend burgemeester van gemeente Wognum.

Wie is Hans Tigges

In 1978 werd Tigges lid van D66, toen nog geen idee waar dat tot zou leiden. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 heeft Tigges plaatsgenomen in de raad of stond hij aan het roer als wethouder. Eerst in de gemeente Wognum en later in de fusiegemeente Medemblik.

Wat was je motivatie om je in 1978 te voegen bij D66? ‘’Ik wilde zaken aanpakken. Niet langs de kant staan, maar dingen veranderen daar waar de beslissingen werden genomen’’. Weet je nog waarom je specifiek voor D66 hebt gekozen? ‘’Ja, het sociale en liberale gedachtengoed sprak mij aan en spreekt mij nog steeds aan. Ik hecht aan de inbreng van eenieder, maar we moeten ook naar elkaar omkijken. Dat gedachtengoed vond ik bij D66’’.

De afgelopen 4 jaar is er binnen jouw portefeuille ontzettend veel gebeurd. Wat zijn de hoogtepunten? ‘’Er zijn veel hoogtepunten. Als eerste denk ik aan de bouw van de Dres in Nibbixwoud. Daar wordt nu veel gebruik van gemaakt en heeft Nibbixwoud behoorlijk verrijkt. Daarnaast de vele nieuwe woningprojecten die zijn gerealiseerd en die eraan komen. De beslissing voor een nieuw zwembad in Wervershoof, de mooie plannen voor Vooroever in Medemblik en tot slot de stappen die gemaakt zijn binnen het thema Duurzaamheid’’.

D66 verder zonder Hans Tiggges

D66 Medemblik moet het dadelijk zonder jou doen, gaat dit ze lukken? ‘’Jazeker, er zijn bij D66 gelukkig veel goede en kundige kandidaten met grote teamspirit. Hier heb ik alle vertrouwen in”. Maar blijf je je niet stiekem op de achtergrond met de zaken bemoeien? “Als je afscheid neemt moet je ook echt afscheid nemen. Ik blijf lid en zal alles op een afstand volgen maar ik ga mij er niet meer mee bemoeien en dat hoeft ook niet”.  

Maar wat dan wel? Je gaat dadelijk van een fulltime baan in een keer met pensioen. Hoe ga je je tijd invullen? ‘’Ten eerste aan mijn familie! Daarnaast ga ik mijn hobby’s aandacht geven. Ik hou van tennissen, fietsen en het theater. Ook als vrijwilliger zal ik mijn weg wel weten te vinden’’.

 

Reageren via facebook