Voorjaarsconcerten Medemalaca Vocali Medemblik

MEDEMBLIK – Op zaterdag 14 en zondag 15 maart geeft het gemengd koor Medemalaca Vocali weer de jaarlijkse voorjaarsconcerten in de Bonifaciuskerk te Medemblik.

Zoals u van het koor gewend bent ook dit jaar met een begeleidingsorkest van 30 professionele musici en vier solisten, te weten: Jeanette van Schaik (sopraan), Linsey Coppens (alt), Edward Leach (tenor) en Yonathan van den Brink (bas).

Op het programma staat allereerst het Stabat Mater van de Italiaanse componist Rossini. Dit werk beschrijft, hoe Maria onder het kruis staat, waaraan Jezus hangt. Het is een dramatisch stuk met fantastische muziek en een bewogen historie.

Heel anders van sfeer is het Lauda Sion van Mendelssohn. De Latijnse tekst is van de middeleeuwse filosoof en kerkleraar Thomas van Aquino. Mendelssohn heeft de droge middeleeuwse tekst van prachtige muziek voorzien. Onder leiding van de dirigent Jan Laan heeft het koor zich beide werken eigen gemaakt en zich voorbereid op twee concerten: zaterdag 14 maart om 20.15 uur en zondag 15 maart om 14.30 uur. De toegangsprijs is € 20,00, kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00. Het koor hoopt u op een van deze dagen te mogen begroeten.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Verenigingsgebouw Sint Pieter, tel. 02227-542156, Marskramer, Bagijnhof 6, Medemblik, of via de mail: info@medemalaca-vocali.nl.

Kijk voor meer informatie op de website www.medemalaca-vocali.nl.

Reageren via facebook