Medemblik Actueel.

Het Russische Piano 'Bell Trio': Alla Belova (piano), Ekaterina Glazova (viool) en Anna-Lucia Costiuc (cello). (Foto: aangeleverd)
Concerten

Russisch trio ‘Bell Trio’ in Theaterkerk Hemels

TWISK – In Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 in Twisk staat zaterdag 18 augustus een optreden van het Bell Trio op het programma, een Topconcert van The International Holland Music Sessions.

De jonge Russische pianiste Alla Belova, violiste Ekaterina Glazova en celliste Anna-Lucia Costiuc spelen werken van Beethoven, Brahms en Turina. Wie van klassiek houdt mag deze studentes van het St. Petersburg State Conservatory en de winnaressen van internationale solocompetities niet missen.

Het Russische Piano ‘Bell Trio’ werd in 2016 opgericht. Zij studeren aan het St. Petersburg State Conservatory in de klas Turinvan Inga Dzekster. Naast de studie in kamermuziekverband studeren ze alle drie ook individueel aan het conservatorium. Ook zijn zij alle drie winnaars van internationale solo competities.

In 2017 was het Bell Trio laureaat van de Maria Yudina International Competition en van de International Competition ‘Saint Petersburg Spring’.

Het Trio nam deel aan masterclasses met het Moskouse Rachmaninov Trio en Altenberg Trio Wien. De leden van het Trio zijn: Alla Belova (1996) – piano; Ekaterina Glazova (1995) – viool; Anna-Lucia Costiuc (1998) – cello.

Het optreden begint om 20.15 uur. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.theaterkerkhemels.nl.

Reageren via facebook