College Medemblik ziet niets in huisvesting arbeidsmigranten aan de Nieuweweg Wognum

WOGNUM – Te gevaarlijk, zegt het college, over de plannen voor de bouw van een centrum voor huisvesting aan de Nieuweweg in Wognum. Wokke Vastgoed heeft op 21 november 2019 de gemeenteraad en het college verzocht medewerking te verlenen aan het realiseren van dit centrum.

De gemeente Medemblik is op dit moment het beleid rondom de huisvesting van arbeidsmigranten aan het evalueren en als dat gereed is zal dit worden omgezet in nieuw beleid, het college wil daarom niet meewerken omdat zij niet vooruit wil lopen op nog vast te stellen beleid.

Maar ook de plaats van het centrum is volgens het college verkeerd, de bouw van een wooncentrum en een nieuwe uitrit zou een onoverzichtelijke verkeerssituatie opleveren en een groot obstakel zijn voor de ambulances van de ambulancepost die tegenover de Nieuweweg is gelegen. Het college vind dat het uit verkeerskundig en planologisch opzicht ongewenst is om op deze plaats een centrum voor arbeidsmigranten te realiseren.

Wokke Vastgoed kan nog tegen de beslissing van het college in bezwaar gaan.

Reageren via facebook