Jonkies SEW leggen Quintus over de knie

WOGNUM – Voor Westfriesland /SEW kan dit seizoen al niet meer stuk want  mede dankzij een goede tweede seizoenshelft wist de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk zich glansrijk te handhaven. Nu in de play offs mogen de Westfriese dames zich bewijzen in een tweeluik tegen Quintus uit Zuid Holland of de verhoging van de trainingsarbeid effect sorteert. Zaterdagavond in een sfeervolle ambiance liet SEW zien dat de ingeslagen weg de juiste is en mede door een uitstekende slotfase er een 25-23 overwinning werd geboekt. 

Tekst loopt door onder de foto

Door de handhaving in de Eredivisie was de druk eraf bij SEW en is het vooral nu genieten en bijleren voor de ploeg uit Nibbixwoud. Niet verwonderlijk is dan ook het veelvuldig inpassen van junioren maar die gedijen prima in de hoofdmacht. Toch is Quintus een geslepen ploeg die niet voor niets in de reguliere competitie de vierde plaats behaalde en SEW kon in eigen huis niet een gaatje slaan. Sterker nog, na bijna de hele eerste helft op voorsprong te hebben gestaan werd de ruststand 11-12 in het voordeel van de bezoekers uit Kwintsheul.

Tekst loopt door onder de foto

Na de pauze duurde het bijna een kwartier toen SEW weer op gelijke hoogte kwam, 17-17, om vervolgens drie punten voorsprong te nemen. Groter werd het gat niet en Quintus vocht zich terug in de wedstrijd maar mede dankzij de sterk spelende junioren en het zeven mans aanvalsspel van SEW werd er een verdiende 25-23 overwinning geboekt waarmee een redelijke uitgangspositie is gecreëerd voor de return van volgende week,

Tekst loopt door onder de foto

 

Na afloop sprak onze verslaggever met Britt Koopman van Westfriesland/SEW en haar coach Arthur Langedijk.

Reageren via facebook