6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:29
Medemblik Actueel.

PWF: Verkeersveiligheid bij winkelcentrum Zwaagdijk moet worden aangepakt

ZWAAGDIJK – OOST – Een aantal weken geleden is er een schoolgaand meisje uit Wervershoof aangereden met gevolg dat ze een o.a. Een zware hersenschudding, zware kneuzingen en pezen en slijmbeurzen aangedaan. En dat was niet het eerste ongeluk.

Siem Zeilemaker(PWF)

Siem Zeilemaker(PWF) zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Ik weet dat er plannen zijn voor herinrichting/reconstructie van wegen ter plaatse, maar de uitvoering daarvan gaat nog jaren duren en al die tijd blijft de situatie onveilig.. Tijdens de raadsvergadering wil ik een motie vreemd aan de dag inbrengen over de veiligheid bij het winkelcentrum zodat er nu op korte termijn een veilige situatie, met name voor fietsers ter plekke, wordt gerealiseerd.

Afgelopen 9 november 2017 heeft het college al beloofd om met een voorstel te komen over de financiële afspraken die zijn gemaakt met de eigenaar van het winkelcentrum over de ontsluiting van het winkelcentrum en waarin de provincie subsidie zal verlenen om een fietspad te realiseren. De gemeente Medemblik zal hierbij zo min mogelijk in bij gaan dragen.

In 2018 berichte het college dat de plannen met enkele maanden gereed zouden zijn, nu zijn we 2 jaar verder en nog steeds is er geen voorstel naar de gemeenteraad gekomen, ondanks toezeggingen dat de overeenkomst klaarligt om te worden ondertekend.

PWF wil nu dat deze situatie veel te lang duurt en dat er niet langer gewacht kan worden op langetermijnoplossingen en op de uitvoering van dure reconstructies. PWF wil dan ook dat het college voor 1 mei 2020 met een verkeersveilige situatie voor fietsers komt, waarbij de installatie van verkeerslichten niet kan worden uitgesloten.

Reageren via facebook