“Iedere keer maak ik dezelfde bezwaren, ieder keer word ik gedoogd”

OPPERDOES – Al jaren is men bezig om recreatiepark De Brug een definitieve bestemming te geven, maar echt vaart zit er niet in. Dat merkt ook een bewoonster van De Brug die sinds 2003 een woning bezit op het park en daar woont.

Diverse keren heeft zij aangegeven graag een permanente omgevingsvergunning te willen ontvangen, en niet steeds een gedoogbeschikking voor weer 2 jaar. ,,Er komt een brief, je maakt bezwaar, je wordt gehoord door de burgemeester en je moet maar weer dankbaar zijn dat je ‘gedoogd’ wordt,” aldus de vrouw.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Iedere keer maak ik dezelfde bezwaren, ieder keer word ik gedoogd, iedere keer wordt geduld gevraagd door de gemeente, maar ik krijg géén permanente beschikking van de gemeente. [/penci_blockquote]

In een brief aan de gemeenteraad schrijft de vrouw: ,,De hoofdreden is de laatste 8 jaar dat de eigenaren van het naastgelegen braakliggende terrein van de voormalige camping Klein Giethoorn in onderhandeling zijn met een (steeds wisselende) projectontwikkelaar. En al 8 jaar wordt gezegd door de gemeente: “Wanneer deze deal gesloten wordt, dan wordt er een prachtig park ontwikkeld met recreatieve bestemming en vele voorzieningen.” Dit betekent dat de status van mijn woonverblijf al 8 jaar afhankelijk is van vastgoedontwikkelaars!

De bewoonster vind het maar vreemd dat zijn geen definitieve beschikking krijgt, zeker omdat De Brug is aangewezen als park waar geen toeristisch perspectief voor is gevonden. Op het park staan 30 woningen, 9 worden (semi)permanent bewoond, en de bewoners van deze woningen verblijven voltijd of deeltijd in hun woningen en verhuren de woningen niet, en er is ook geen intentie om dit te gaan doen. In de overige 21 woningen wonen mensen die een tijdelijke woning nodig hebben, mensen als spoedzoekers vanwege een scheiding of oplevering nieuwe woning maar ook door arbeidsmigranten.

Het is voor de bewoonster ook een grote vraagteken wat er gebeurt als de deal niet doorgaat, krijgen de bewoners dan eindelijk een permanente gedoogbeschikking of, en dat is volgens de bewoonster nog beter, krijgt het park een woonbestemming, zeker omdat de woningen voldoen aan het bouwbesluit en een prima woonfaciliteit voor starters en senioren biedt.

De bewoonster is bang dat als het park wel wordt verkocht het park door CSP gaat worden gebruikt om arbeidsmigranten te huisvesten, zeker na de themaraad over onderkomens voor buitenlandse seizoenarbeiders.

,,De onzekere bestemming op mijn woning bederft mijn woonplezier en heeft daarmee een negatieve invloed op mijn gezondheid. De waarde van mijn woning is gehalveerd! Er zijn andere recreatieparken in de gemeente Medemblik waar permanente bewoning inmiddels is toegestaan. Wat belet de gemeente om de bestemming op de Brug te wijzigen?,” zegt de vrouw.

De bewoonster hoopt dat de gemeenteraad nu eindelijk eens gaat beslissen wanneer zij permanent mag blijven woning op De Brug, daarnaast maakt de vrouw zich ook ernstige zorgen over de machtspositie die het college wil gaan innemen over de verdere ontwikkeling van De Brug.

Reageren via facebook