VVW verliest in heroïsche strijd

WERVERSHOOF – “We blijven ons uiterste best doen om ons te handhaven, we geven niet op !” waren de eerste strijdlustige woorden van keepster Petra Korver. Zij verdedigde met verve in de tweede helft het Wervershoofse doel maar het leverde tegen Wijhe’92 geen punten op, 18-19. 

Het water staat inmiddels aan de lippen bij de ploeg van Fred Stuurman, scheidend coach van Commandeur/VVW, want met het schamele aantal van negen punten zit zijn team nog steeds in de hoek waar de klappen vallen.

Tot overmaat van ramp werd deze week bekend dat Jamilla Grooteman, die geblesseerd uitviel op 16 januari, zeker 9 to 12 maanden uit de roulatie is met een zware knieblessure. Toch werd het een spannende wedstrijd in een sfeervolle sporthal want VVW beet zich goed vast in de wedstrijd. Wijhe’92 uit Overijssel staat op de ranglijst op een veilige positie maar bleek een taaie tegenstander te zijn voor de dames uit Wervershoof.

In een gelijkopgaande eerste helft moest VVW uiteindelijk een klein gaatje toestaan bij de rust, 9-11. In het tweede bedrijf liepen de bezoekers uit naar een 10-16 voorsprong doordat VVW even een fase had dat het belabberd speelde maar de ruggen werden gerecht en ontstond er een ware vechtwedstrijd waarbij VVW punt voor punt zich terug knokte in de wedstrijd tot 16-17. Bijna was de gelijkmaker een feit maar dat lukte niet terwijl Wijhe’92 weer uitliep tot 16-19.

In een zinderende slotfase kwam VVW terug tot 18-19 maar de tijd was te kort om nog een verdiend punt uit het vuur te slepen en waren slechts complimenten het deel voor Commandeur/VVW.

Na afloop sprak onze verslaggever met Petra Korver, doelvrouw van VVW, en Fred Stuurman, trainer/coach van de Wervershoofse ploeg.

Reageren via facebook