Succesvol eerste jaar voor WerkSaam

Regionieuws – WerkSaam, een samenwerking tussen de zeven West-Friese gemeenten, business Post, Groen/Maat bedrijfsgroen,Kringloopwinkel Noppes, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord, het UWV, vrijwilligerspunt, Werkgevers Servicepunt Noord-Holland-Noord en ZOWh@t, heeft een succesvol eerste jaar achter de rug.

In het eerste jaar van het bestaan heeft WerkSaam 502 werkzoekenden aan een nieuwe betaalde baan kunnen helpen, zijn er 356 proefplaatsingen of leerplekken ingezet en staan er 1108 werkzoekenden ingeschreven in het matchssysteem van WerkSaam.

De werkgevers in West-Friesland hebben gemiddeld 160 vacatures uitstaan bij WerkSaam en hebben en kleine 550 bedrijven actief contact met WerkSaam. Opvallend is dat tijdens de salesweek afgelopen najaar 2015, 306 bedrijven zijn bezocht en dat leverde direct 62 vacatures op en tijdens de daar op volgende banenmarkt konden direct 31 werkzoekenden aan de slag bij 1 van de deelnemende bedrijven.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.