Weerbericht Medemblik: bewolkt, kans op een bui en vanavond mogelijk (dichte)mist

MEDEMBLIK – Oudjaarsdag, en juist op zo’n dag hoop je op mooi weer met veel zon en geen bewolking, zeker niet in de overgang naar 2020. Maar de kans op is er alleen vanmiddag maar vanavond neemt de bewolking weer toe en daarbij ook de kans op (dichte)mist waarbij er mistbanken kunnen ontstaan met een zicht van maar enkele tientallen meters. 

Hoe groot de kans hierop is, is nog koffiedik kijken, maar de weermodellen gaan er steeds meer vanuit dat ook onze regio te maken krijgt met de mist die vanuit het oosten Nederland komt binnentrekken. Het KNMI heeft voor vandaag dan ook code geel afgegeven vanwege deze (dichte)mist.

De middagtemperatuur loopt vandaag op naar een graad of 8 bij een zwakke wind uit het noord/noordoosten en draait vanavond naar het zuidoosten en blijft overwegend zwak van kracht. In de nacht naar 1 januari daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Nieuwjaarsdag begint met nevel en smog vanwege de vele kruitdampen en het vrijwel niet aanwezig zijn van de wind. In de loop van de ochtend krijgt de zon de ruimte om te schijnen. Met 3 graden is het wel een frisse nieuwjaarsdag.

Een fijne oud- en nieuw gewenst allemaal

[signoff]