Start een groene toekomst tijdens Groen is Nu!

WESTFRIESLAND – Op 13 februari en 7 maart vinden de Groen is Nu! doe-dagen plaats. Tijdens deze dagen presenteert de groenbranche zich. Werkzoekenden beleven wat het werken als hovenier, kraanmachinist, boomverzorger, medewerker groenvoorziening, maaimachinist, werkvoorbereider, trekkerchauffeur, calculator of boswachter inhoud.  

Gebrek aan personeel

Er is een gebrek aan personeel in de groene sector. Niet alleen aan geschoold personeel, maar ook aan voldoende mensen. Daarom organiseert Herenbos in samenwerking met diverse groenbedrijven Groen is Nu! Het probleem binnen de groene sector is niet uniek. Ook in de bouw, technische sector en zorg kampen ze met personeelstekorten. Helaas als jongeren een praktische opleiding kiezen staat het groen vaak niet bovenaan. Door samenwerking met diverse scholen hoopt Herenbos de sector een impuls te geven.

Wat is Groen is Nu!

Wat kan men verwachten? Een interactieve dag waarin men meer te weten komt over het groenvak en welke mogelijkheden er in deze sector zijn. In plaats van een open dag voor mensen die een baan of een opleiding zoeken waarin je bijdraagt aan een gezondere leefomgeving wil Herenbos dat de zintuigen van de bezoeker worden geprikkeld. Kijken, voelen, doen en beleven wat werken in het groen en een groene toekomst inhoud.

Deelnemers

Om een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden werkt Herenbos in Noord-Holland samen met Donker Groep, Krinkels, Hoek, TRI groei in groen, Clusius College, Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord en GroenStart. In Zuid-Holland werkt Herenbos samen met Van der Tol, Van Schie Groen, Hoek, TRI groei in groen, Weverling groenproviders, Wellant MBO, Werkgevers Servicepunt en Binder Groenprojecten. Dit jaar sluit ook de regio Midden-Nederland, omgeving Amsterdam aan. Data en bedrijven volgen.

Dagen

  • Donderdag 13 februari 2020: 15.00 – 18.00 uur,  Hoek: De Leet 10a, Ursem
  • Zaterdag 7 maart 2020: 10.00 – 13.00 uur, Donkergroen: Tuinstraat 26, Benningbroek

Aanmelden

Aanmelden voor Groen is Nu! kan via www.herenbos.nl/groenisnu.

[signoff]

Reageren via facebook