17 C
Medemblik
30 september 2020 17:37
Medemblik Actueel.

Dambar de zilversmid

Zilversmid Dambar uit Nepal in Wereldwinkel Medemblik

MEDEMBLIK – Op donderdag 7 december a.s. zal zilversmid Dambar uit Nepal een bezoek brengen aan Wereldwinkel Medemblik. Van 10.00 tot 17.00 uur zal hij aanwezig zijn om de door hem en zijn medewerkers ontworpen en geproduceerde zilveren gecertificeerde Fairtrade sieraden uit hun fabriek te demonstreren en te verkopen.

Aangezien Dambar, zijn werknemers en de bewoners van zijn dorp tot de laagste kaste behoren in hun land, hoeven zij niet te rekenen op steun van de regering of van een hogere kaste. Maar in de zilverfabriek krijgen alle werknemers, ook de leerlingen, een goed salaris. 

Dambar hoopt op een goede verkoop. De opbrengst gaat naar zijn werknemers en zijn dorp Khadka Bhanjyang, aan de rand van Kathmandu, dat totaal verwoest is na de aardbeving. Hier wordt hard gewerkt om de ongeveer 2000 inwoners weer een dak boven het hoofd te geven.

Wereldwinkel, Nieuwstraat 50, Medemblik.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?