Mariska Noordeloos: tweede boek is uit

WERVERSHOOF – “Op school schreef ik al verhaaltjes, die ik door meester Kees Ooijvaar liet nakijken. Hij vond dat wel leuk en dat inspireerde mij. Op de huishoudschool wilde ik dat ook, maar na het eerste verhaaltje kreeg ik negatief commentaar en het verwijt van dyslexie. Als kind kreeg ik daarna angst om te schrijven. Pas op latere leeftijd pakte ik de pen weer op”. Mariska Noordeloos spreekt over haar eerste schrijversaspiraties en stelt vier boeken ter beschikking die je kunt winnen met de kerstpuzzel in deze Binding.

Na de Huishoudschool gaat zij in de horeca werken, eerst in loondienst, later als onderneemster. Zij heeft nu de snackbar Mariska’s corner in Andijk. Mariska woont in ons dorp.

In 2014 raakt Mariska in een burn-out en krijgt zij daarbij een begeleidster. In die tijd maalt en maalt het bij haar en wordt haar gevraagd hoe zij zich het best kan uitspreken. Door te schrijven! Mariska begint te schrijven en haar gedachten worden een verhaal, waaraan zij fictie toevoegt. “Ik liet het anderen lezen, die het te goed vonden voor de vuilnisbak. Ik schreef veel en ik had voldoende voor een boek. Ik benaderde een uitgever, die het boek wel goed vond, maar dat qua redigeren nog heel wat werk kende en dus geld kostte. Ik besloot het boek in eigen beheer uit te geven. Ik kreeg nog advies van de drukker en mijn eerste boek met de titel ‘Het spel is uit’ verscheen. In 2019 werd het boek na een goede redactie opnieuw uitgebracht.”

Het boek loopt boven verwachting goed en er komt al snel vraag naar een tweede. Dat boek is deze week uitgebracht. ‘Verliezen van jezelf’ beschrijft het verhaal (fictie) van een meisje uit Wervershoof, die als au-pair gaat werken. Via Londen komt zij in Polen terecht, waar zij met nog een aantal meisjes slachtoffer wordt van mensenhandel.

Mariska blijft schrijven: “Ik heb nog twee boeken, die ik wil uitgeven. Ik ben nu bezig met een vijfde. Ik beleef enorm veel plezier aan de waardering die ik krijg. De inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, gewoon van de dingen uit mijn eigen omgeving en soms zelfs uit de media. Ik krijg dan ideeën. Het begin is moeilijk, maar als dat eenmaal staat weet ik het goed tot een einde te schrijven. De gebeurtenissen zijn uit het leven gegrepen, maar wel fictie, mijn eigen fantasie dus.”

Mariska stelt van beide titels twee exemplaren ter beschikking aan de Binding. Deze kunt u winnen met de puzzel in deze Kersteditie. Het boek is verkrijgbaar bij Knijn inkt, boeken en meer en via internet.

Via mediapartner: De Binding

[signoff]

Reageren via facebook