26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 14:11
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Excelsior Andijk

ANDIJK – Burgemeester Frank Streng reikte zondagmiddag een Koninklijke Erepenning uit aan de Muziekvereniging Excelsior Andijk. Dit gebeurde tijdens het Winterconcert van de fanfare o.l.v. dirigent Nick Hoogland in zaal Cultura in Andijk.

De muziekvereniging vierde in oktober 2018 het 125 jarig jubileum. Excelsior is een springlevende vereniging die ook jonge mensen in aanraking brengt met muziek. Het plezier is er voor de leden, maar zeker ook voor de gemeenschap van Andijk.

Anno 2019 is Excelsior binnen het dorp en de regio een niet weg te denken orkest met betrokken vrijwilligers. Een vriendenstichting van 300 Andijkers steunt de vereniging financieel. Concerten, concoursen, serenades en andere optredens; Excelsior doet het graag. Een actieve vereniging die zich op maatschappelijk en cultureel gebied laat zien en horen.

Al 57 jaar haalt Excelsior bovendien het oud papier op in het dorp. Medemblik is trots op Excelsior en ziet het muziekonderwijs, het muziek maken, de samenwerking en verbinding die dit brengt als belangrijke aspecten.

De burgemeester heeft daarom voor Excelsior de Koninklijke Erepenning aangevraagd. De vereniging voldeed aan de eisen waardoor de penning is toegekend door Zijne Majesteit de Koning.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?