Betere budgettering met Medemblikker Geldkrant

MEDEMBLIK – Of geld gelukkig maakt blijft een goede vraag. Dat je er het beste verstandig mee om kunt gaan staat in ieder geval vast. Hoe je dat doet kunnen de inwoners van de gemeente Medemblik lezen in de Geldkrant, die aankomende donderdag op de mat valt. De 2017 editie, die in samenwerking met het NIBUD is samengesteld, voorziet lezers van allerlei praktische informatie over verstandige geldkeuzes. Wethouder Joset Fit overhandigde afgelopen maandag symbolisch het eerste exemplaar aan schuldhulpverleenster Anita Feenstra.

Armoede

Het doel van de geldkrant is om de inwoners van de gemeente Medemblik bekend te maken met voorzieningen voor hen die rond de armoedegrens leven. Naast het bieden van praktische informatie hoopt de gemeente dat armoede zo ook beter bespreekbaar wordt gemaakt. Niemand kiest er namelijk voor om in armoede te leven, armoede overkòmt je. Binnen het armoedebeleid van de gemeente zijn daarom voorzieningen opgenomen op het gebied van sport, onderwijs en cultuur.

Jongeren

In deze editie is er, naast de algemene informatie, speciale aandacht voor jongeren. Wanneer zij tijdens het opgroeien bewust worden van verstandig met geld omgaan, zal dit een positief effect hebben op hun omgang met geld in hun verdere leven. Jong geleerd is dus ook hier oud gedaan. Op deze manier probeert de gemeente jongeren financieel zelfredzaam te maken.

Grip op geld

Toch is de geldkrant voor iedereen bedoeld, iedereen heeft namelijk baat bij grip op geld. Wethouder Fit: “Wij willen al onze inwoners die in armoede leven een helpende hand bieden, en de geldkrant is een originele manier om onze voorzieningen overzichtelijk te kunnen presenteren”. Naast huis-aan-huis bezorging is de geldkrant, uiteraard kosteloos, ook verkrijgbaar bij het gemeentehuis in Wognum, woningstichting Het Grootslag te Wervershoof en De Woonschakel in Medemblik.

 

Reageren via facebook