Moord op advocaat Wiersum heeft ook effect op politie basisteam Hoorn

WESTFRIESLAND – Door de moord op advocaat Wiersum is de beveiliging van advocaten, rechters en officieren van justitie scherp verhoogd. Dit heeft weerslag op het functioneren van de politie in de rest van Nederland.

Zo ook in Westfriesland waar volgens burgemeester Frank Streng van Medemblik de capaciteitsclaim op de politie duidelijk effect heeft op de politie basisteam Hoorn. Volgens burgemeester Streng is het belangrijk dat de politie altijd bereikbaar is, zichtbaar is en aanwezig is op de plaatsen waar het werk en de inwoners om vragen.

Burgemeester Streng zegt tegen de redactie dat de kwaliteit van de dienstverlening niet alleen betrekking op het totaal aantal agenten maar het zegt ook iets over het aansluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen en verwachtingen en benutten van technologische innovaties.

Burgemeester Frank Streng hoopt op een positieve reactie vanuit het rijk als het gaat om meer blauw op straat en zo in de (nabije) toekomst een mogelijk tekort aan agenten wordt opgevuld in Westfriesland.

[signoff]

Reageren via facebook