Eerste Kerstdag. Kindje Wiegen, je komt toch ook?

MEDEMBLIK – Het is een traditie dat op Eerste Kerstdag de deuren van de Sint Martinuskerk aan de Ridderstraat in Medemblik open staan voor het Kindje Wiegen. Al jaren komen jong en oud af op dit prachtige tafereel. Want wie raakt er nu niet verwonderd door het kerstverhaal?

Bij Kindje Wiegen staat het feest van kerstmis centraal. Er is een kerststal met Jozef en Maria en hun pasgeboren baby, die net als Jezus, in de kribbe ligt. Er zijn engeltjes, herders en de drie Wijzen uit het Oosten. Bezoekers mogen naar dit gelukkige gezin kijken en zo ervaren hoe het meer dan 2000 jaar geleden was.

In de kerk is er nog veel meer te zien, te horen en te doen. Door de kinderen kunnen er diverse kerstknutsels gemaakt worden. Ze kunnen zich laten schminken tot engel, koning of iets anders kerstachtigs. Er wordt kerstmuziek gespeeld. De stenen kerstgroep van de Martinusparochie die meer dan 100 jaar oud is, is te bewonderen. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Een kopje koffie, thee of een lekker bekertje glühwein staan voor u klaar.

De kerk is op Eerste Kerstdag geopend van 13.00 tot 14.00. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Er is in de omgeving van de Ridderstraat voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie en sfeerbeelden kijk ook even op www.kindjewiegen.nl. Bent u actief op Facebook, dan kunt de ontwikkelingen van Kindje Wiegen volgen via www.facebook.com/KindjeWiegen.

[signoff]

Reageren via facebook