Einde carbid schieten bij de molen in Medemblik

MEDEMBLIK – Na een klacht van omwonenden over het carbid schieten van begin dit jaar dacht het college eerst dat dit plaats heeft gevonden op grondgebied van Hollands Kroon, na nadere studie bleek dit fout te zijn en werd het carbid vanaf Medembliks grondgebied afgeschoten.

Nu heeft Medemblik in de plaatselijke verordening een carbid verbod staan, het college laat daarom ook weten dat er in de voorbereiding voor de komende jaarwisseling hier op gelet zal gaan worden dat dit niet meer voorkomt.

De klagers ergerden zich vooral aan het feit dat vanaf 10 uur ’s ochtends tot het vallen van de avond getracteerd werden op luide knallen die bij het carbid schieten horen. Ze vroegen zich dan ook af hoe het mogelijk is dat zoiets binnen Medemblik zonder vergunning toegestaan kon worden.

Reageren via facebook