6.6 C
Medemblik
23 november 2020 19:40
Medemblik Actueel.

TSV Twisk/VV Opperdoes 8-1 – Sporting Andijk 8-2

OPPERDOES/TWISK – We mochten om 9 uur weer eens aftrappen op het biljartlaken te Twisk. Het was iets warmer dan vorige week, maar nogsteeds wel frisjes. Sporting Andijk 8-2 was de tegenstander dit keer.

De kinderen hadden er zin in, zo bleek ook wel aan het feit dat we om 8.40 al aan de warming up begonnen. Toen we uiteindelijk mochten beginnen duurde het niet lang voordat de 1-0 al in het doel lag, de doelpuntenmaker was Julian van H. Het jongste Oranje had er zin in en ze vlogen erover. Via een mooie aanval van Julian G, Neeltje kwam de bal wederom bij Julian van H en het was 2-0. Julian van H kreeg de kans op zijn hattrick op een presenteerblaadje, de keeper van Andijk leverde in, maar Julian had zijn vizier niet op scherp en schoot mis. Kan gebeuren, maar het jongste Oranje raakte hierdoor wel van slag. Andijk kon terugkomen tot 2-2 en de scheidsrechter vond het een mooie ruststand.

Het was even tijd voor een teambespreking, om daarna door naar de kantine te gaan voor een potje tafelvoetbal. Toen mochten we weer naar het veld.

De jongens en meiden hadden honger en dit bleek ook wel, via Isis, Cherelle en Neeltje werd het ‘kanon’ in stelling gebracht, Daan dacht niet na en haalde vol uit, 3-2. Neeltje controleerde samen met Jonathan de verdediging. Lauren gaf de aanwijzingen vanuit het doel en Thijs was onze draufgänger (De Dani de Wit van TSV/VVO) vandaag. Hij bleef gaan en zorgde door goed stoorwerk dat de bal bij Julian van H terecht kwam aan de zijlijn.

Julian heeft goed gekeken naar die vrije trap van Ziyech bij Chelsea en deed eenzelfde soort actie, alleen in beweging. De bal ging strak in de verre hoek voor een 4-2 voorsprong. Onze Draufgänger zorgde met een prachtige steekbal dat Sven een sprintduel met de verdediging van Andijk mocht aangaan, hij bleef ervoor en rondde koeltjes af voor een 5-2 tussenstand.

Het jongste Oranje had de smaak te pakken, de doelpunten vielen als rijpe appels van een boom. Het kanon werd in stelling gebracht door Cherelle en Jonathan. Het kanon faalt de laatste weken niet en Daan zorgde voor de 6-2. De schwung zit in het team. Isis speelde als een geweldige controleur, zat overal goed tussen. Als kers op de taart kwam Isis na goed stoorwerk voor de goal en rondde feilloos af voor haar 1e doelpunt dit seizoen, 7-2.

Sporting Andijk mocht in de 2e helft ook even hier en daar wat speldenprikjes uitdelen, maar Lauren stond goed te keepen, maar helaas moest ze toch 1x vissen, 7-3. Toen stond Isis weer op, wurmde zich door de verdediging van Andijk heen en zorgde voor de 8-3. Na een geweldige bal van Daan, kwam de bal via Sven bij Julian van H, 9-3.

Sven was leeggestreden voor vandaag en Isis kwam erin om haar 3e goal te maken. Ze had het nog niet gezegd, ging geen duel uit de weg en kwam hierdoor uiteindelijk voor het doel, na een mooie 1-2 met Daan, was het Isis die haar 3e goal van de dag maakte.

De scheidsrechter van dienst vond het prima en floot af met een eindstand van 10-3. De pingels waren voor het jongste Oranje.

Komend weekend mogen we aantreden tegen Always Forward 8-5 in Hoorn, we zullen om 08.45 uur aftrappen en we zullen om 08.00 uur vertrekken vanuit Twisk.

Een verslag van: Bruce Blanchard

[signoff]

Reageren via facebook