3.8 C
Medemblik
29 november 2020 05:20
Medemblik Actueel.

Glastuinbouwbedrijven Wieringermeer nemen loopje met de regels

MIDDENMEER – Voor de zoveelste nacht op een rij is het ook midden in de nacht weer dag in de Wieringermeer. De glastuinbouwbedrijven moeten na zonsondergang voor 99% licht dicht zijn maar de laatste weken lijkt deze regel weer massaal genegeerd te worden.

Tientallen klachten maar geen instantie die er iets aan doet tot grote ergernis van velen. Al jaren is het vechten tegen de bierkaai. In 2017 uitte de PvdA-fractie in Hollands Kroon nog haar grote zorgen uit over de enorme lichtvervuiling, maar ook uit de omliggende gemeenten als Medemblik komen vele klachten over de aanhoudende lichtvervuiling.

In 2015 liet de gemeente Medemblik al weten dat het RUD nu maar eens moest gaan optreden tegen deze lichtvervuiling en ondanks dit blijft de lichtvervuiling aanhouden. De meeste overtredingen komen maar bij 1 bedrijf vandaan maar geen maatregelen wil nemen.

Op de website van het RUD kunt u online uw klacht indienen, pas dan kan het RUD gaan controleren en bij een overtreding handelend gaan optreden. Dit formulier vindt u hier.

Lichtvervuiling is schadelijk voor het nachtleven in de Wieringermeer, Uilen en andere nachtdieren raken van slag door de enorme lichtvervuiling.

[signoff]

Reageren via facebook