14.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 17:11
Medemblik Actueel.

Vigo Takes en Thomas Berkhout komen in actie voor afgebrande kringloopwinkel Wieringerwerf

REGIO – Inwoners van Wieringerwerf laten het er niet bij zitten. De door brand getroffen kringloopwinkel Saartje moet weer terugkeren in het dorp. Op allerlei manieren zamelen de dorpelingen geld in om winkeleigenaar Lex weer op weg te helpen. Verslaggever Jurgen van den Bos ging de jongens een handje helpen.

Er lopen verschillende acties om de door brand verwoeste kringloopwinkel te steunen, maar Vigo Takes dacht meteen aan het inzamelen van lege flessen. Samen met zijn vriendje Thomas Berkhout is hij eerst langs de deuren gegaan. Ook deden ze een oproep op Facebook op de televisie en toen liep het bijna vanzelf storm.

Lees ook: Brand verwoest kringloopwinkel Saartje Wieringerwerf

De jongens begonnen met vijf lege flessen, maar dat aantal groeit snel. Inmiddels staat Vigo’s tuin aan de Omdraai 18 in Wieringerwerf vol plastic zakken met lege flessen. “Ik denk dat we er nu zeker honderd hebben.” Hij wil heel graag dat de kringloopwinkel terugkeert op de oude plek en hij is niet de enige. “Lex is een aardige man en ik kwam iedere week in de winkel voor speelgoed. Voor mijn vader stond vaak al een doos stripboeken klaar”, vertelt hij.

Op tilt

Bij de supermarkt hebben ze het er maar druk mee door de actie van Vigo en Thomas: de flessenautomaat draait op volle toeren. Tientallen lege flessen worden opgeslokt en het bedrag op het schermpje stijgt. De flessenmachine slaat zelfs even op tilt door de massale aanvoer.

Lees ook: Zeven jaar werk in een paar uur vernietigd door brand

Thomas telt het geld van de bonnetjes snel bij elkaar op en uiteindelijk is de dagopbrengst bijna dertig euro. Plus nog de vijftig euro aan bonnetjes die de jongens al hadden staat de teller al op tachtig euro. Vigo en Thomas zijn heel tevreden. “We hopen dat Lex met dit geld de kringloopwinkel snel weer op kan bouwen.”

Lege statiegeldflessen en -bonnetjes kunnen nog steeds worden ingeleverd bij Vigo thuis.

Reageren via facebook