11.6 C
Medemblik
21 september 2020 11:21
Medemblik Actueel.

(Foto: Agoria Woonontwikkeling)

Siem Zeilemaker: ‘Gemeente bouw kleine tijdelijke woningen voor onze jongeren’

MEDEMBLIK – Tijdens de afgelopen algemene beschouwingen van de gemeenteraad bracht PWF voorman Siem Zeilemaker de woningnood in de gemeente Medemblik te spraken en kwam hij ook met een oplossing.

Siem Zeilemaker(PWF)

Volgens Zeilemaker is het voor de gemeente eenvoudig om te kijken naar grond dat geschikt is om tijdelijke woningen op te bouwen, deze grond aan te kopen en daar de tijdelijke of semi-permanente woningen neer te zetten.

Maar tijdens de algemene beschouwingen gingen de overige partijen amper in op het voorstel van Zeilemaker, ook niet toen hij vroeg aan de coalitiepartijen om mee te doen om met een voorstel te komen richting het college om vergunningen af te geven met minder regels voor kleine, al dan niet tijdelijke woningen. Maar ook toen Zeilemaker vroeg wat het college denkt nodig te hebben om deze kleine woningen te kunnen bouwen kreeg Zeilemaker geen enkele reactie.

Zeilemaker wijst naar de gemeente Purmerend waar dit wel mogelijk blijkt te zijn, daar bouwt men kleine tijdelijke woningen waar jongeren kunnen wonen. De gemeenteraad van Purmerend besloot daar afgelopen juli om 108 tijdelijke woningen te bouwen van waaruit de jongeren verder kunnen bouwen aan hun toekomst.

Semi-permanente en tijdelijke woningen zijn speciaal bedoeld voor die groep mensen die bijvoorbeeld al heel lang op een wachtlijst staan, voor spoedzoekers en vooral ook voor jongeren die nu soms tot wel 12 jaar op een wachtlijst moeten staan voor ze in aanmerking komen voor een woning.

Gemiddeld blijft iemand tussen de 2 en 4 jaar in een tijdelijke woning wonen en verhuist dan naar een andere huurwoning of een koopwoning.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?