13.7 C
Medemblik
3 juli 2020 09:35
Medemblik Actueel.

OM. eist ook in hoger beroep 4 maanden onvoorwaardelijk tegen Niels D.

AMSTERDAM – Vrijdagmiddag vond het hoger beroep plaats van Niels D.. Niels D. is eerder door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden onvoorwaardelijk wegens meervoudige oplichting.

Voor een andere oplichtingszaak die zich afspeelde in en om Almelo werd Niels D. dit jaar veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar waarvan 2 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en moet hij zich houden aan de bijzondere voorwaarden en samen met de reclassering aan zijn toekomst gaan werken.

Het hoger beroep van vandaag ging over de straf uitgesproken door de rechtbank in Alkmaar, D. is ook tegen de straf die hij door de rechtbank in Almelo kreeg opgelegd in hoger beroep gegaan, wanneer die zaak speelt is nog niet bekend.

Voor de reclassering is het duidelijk. D. heeft een ernstige persoonlijkheid stoornis en heeft een strakke begeleiding nodig om zijn leven weer op rails te krijgen. De reclassering denkt hierbij aan begeleid wonen, elektronisch toezicht d.m.v. een enkelband om maar te zorgen dat hij er niet vandoor gaat en ambulante zorg.

De Advocaat-Generaal mr. W.H.J. Freijsen was in zijn requisitoir duidelijk, D. met alles wat D. gedaan heeft is 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf de enige juiste straf en daarboven op de toewijzing om de geleden schade aan de slachtoffers terug te betalen.

Niels D. was zelf niet aanwezig bij zijn hoger beroep, D. had wel een brief geschreven gericht aan het hof waarin hij schreef dat hij niet aanwezig kon zijn vanwege alle media aandacht die aan zijn persoon was, waaronder een tv-uitzending bij de publieke omroep.

De advocaat van D. mr. Z. Boufadiss, riep in haar pleidooi het hof op om D. geen 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf op te leggen omdat D. in april 2020 gaat beginnen aan zijn resocialisering, en als hij daar dan mee klaar is en hij wel nog die 4 maanden boven zijn hoofd heeft hangen deze hele resocialisering voor niets is geweest en hij weer van vooraf aan moet beginnen.  mr. Z. Boufadiss vroeg het Hof om hem een celstraf op te leggen ter hoogte van de periode dat hij in voorarrest heeft gezeten, te weten 2 dagen om hem daarna samen met de reclassering weer op weg te kunnen helpen.

mr. Z. Boufadiss wees ook op het feit dat D. weer een goed contact heeft met zijn ouders en dat hij ook graag weer contact wil hebben met zijn familie al weet hij nu nog niet goed hoe hij dat moet doen, iets dat hij ook in de brief heeft geschreven, en dat het hem ook vooral heel erg spijt.

De uitspraak is over 2 weken op 29 november.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook