Medemblik Actueel.

26 maanden cel voor Somalische verkrachter

ALKMAAR – De Somaliër Mohammed M. moet, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, 32 maanden de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor poging tot verkrachting van een 28-jarige vrouw uit Hoorn, meldt NH Nieuws.

De verdachte randde het slachtoffer op de vroege ochtend van zaterdag 15 oktober aan. De vrouw wist zich los te rukken uit zijn houdgreep. Ze hield er een hersenschudding en een paar flinke kneuzingen aan over.

Vier maanden later werd M. pas opgepakt, nadat de vrouw de politie al een aantal keer had laten weten wie hij was en waar hij uithing. Ze had hem zelf getraceerd aan de hand van de locatie van haar iPhone, die door M. was gestolen. Het slachtoffer is woest over de afwachtende houding van de politie.

In een reactie op de ontstane commotie geeft de politie aan dat er achter de schermen wel degelijk aan de zaak is gewerkt. “Strafrechtelijk onderzoek vraagt veel zorgvuldigheid en tijd. We moeten met wettig en overtuigend bewijs komen voor een rechter. In dit geval in een zedenonderzoek. Dus iemand aanhouden voor heling van een telefoon is niet waar het onderzoek om ging”, zo vertelde Leo Wallage van de politie Noord-Holland eerder.

NH Nieuws was de hele dag bij de rechtszaak aanwezig. Tijdens de zitting kwam ook het slachtoffer aan het woord. Ze is blij dat de verdachte zich voor de rechter moet verantwoorden. “De hoop dat hij ooit voor de rechter zou komen, had ik bijna opgegeven. Een veroordeling haalt de pijn niet weg, maakt het niet goed, maar zou wel helpen. Ik hoop op een lange straf. Ik heb levenslang.”

De aanklaagster eiste verder dat de Somaliër gedurende een proeftijd van drie jaar een meld- en behandelplicht krijgt. Daarnaast vorderde ze een drugs- en alcoholverbod en een contactverbod met de verdachte.

 

Reageren via facebook